Verwendag Tielse Uitdaging in Zinder een succes

, 20 december 2017

Tiel – Een organisatie gesteund door ruim 30 Tielse bedrijven, een programma variërend van een Medialab tot een broodbakworkshop en een pedicure: de eerste verwenmiddag – een initatief van De Tielse Uitdaging – mag een succes worden genoemd. Vijftien gezinnen, ruim vijftig volwassenen en kinderen, waren te gast in cultuurgebouw Zinder. Ze werden aangemeld door de Voedselbank, KLESTEO, Vluchtelingenwerk en de Stichting Petje Af. De gezinnen zijn de hele middag in de watten gelegd en kregen als klap op de vuurpijl een goodiebag vol bruikbare cadeaus mee naar huis.

De Tielse Uitdaging bestaande uit Tielse ondernemers, het RSG Lingecollege, Bibliotheek Rivierenland, Zinder Educatief en de Gemeente Tiel konden met elkaar een programma vol bijzondere activiteiten aanbieden.

 

Francien van Zetten is coördinator van de Tielse Uitdaging en vertelt hoe deze Verwendag tot stand kwam. “Al in juni hebben we tijdens een matchbijeenkomst van de Tielse Uitdaging het idee geopperd. De ondernemers in de matchgroep steunden dit idee meteen en een projectgroep is er vol passie mee aan de slag gegaan. We hebben ons verdiept in de vraag waar we de doelgroep nou blij mee zouden maken. Zo zijn we bijvoorbeeld op het idee gekomen van een workshop broodbakken.”

De verwenmiddag viel – niet toevallig – in de actieweek van de Landelijke Uitdaging met als thema: Van armoede naar zelfredzaamheid. Van Zetten: “De bibliotheek was heel gastvrij, en ook Zinder, ze stelden lokalen en docenten beschikbaar. Het was een vrolijke chaos en de reacties van de mensen waren echt heel leuk, daar word je zelf ook blij van!”

 

Tijdens de Verwendag konden deelnemers gebruik maken van kappers, schoonheidsspecialistes, pedicures en masseurs. Er werd gezorgd voor drinken en lekkere hapjes kwamen uit de keuken van RSG Lingecollege. Kinderen werden geschminkt door Scouting Phoenix, het Medialab van de Bibliotheek Rivierenland was geopend, net als het Knutselcafé, er was een workshop Kaarten maken door Zinder Educatief, is een workshop broodbakken, er was een springkussen en muziek. Vrijwilligers begeleidden de deelnemende gezinnen en zorgden dat ouders en kinderen de weg naar alle ruimtes konden vinden.

 

De Tielse Uitdaging is een nieuw initiatief als het gaat om Maatschappelijk Betrokken Ondernemen dat begin 2017 met een Kennismakingsbijeenkomst in Tiel van start is gegaan. Door te bemiddelen in Materialen, Mensen (kennis, creativiteit en handen) en Middelen legt de Tielse Uitdaging de connectie met het Tielse bedrijfsleven. Dat gebeurt via een lokaal ondernemersnetwerk dat vragen van maatschappelijke organisaties in Tiel oplost. Via de Verwendag geven Tielse ondernemers mensen met een kwetsbare positie in de Tielse samenleving een steuntje in de rug.

Dank Jeanet Kooren van PuntNet Tekst en Advies voor het schrijven van dit persbericht!

Dank David Wolf voor het maken van de foto’s!

Kijk ook op deze website bij video’s voor een filmpje over de Verwendag.