Open dag bij zoutproducent Niacet

, | , 04 oktober 2018

Zoutproducent Niacet in Tiel houdt op zaterdag 6 oktober een open dag voor inwoners van Tiel en omgeving. Bezoekers van de open dag kunnen van 10.00 tot 15.30 uur op eigen gelegenheid een kijkje nemen achter de schermen in de zoutfabriek. Medewerkers van het bedrijf aan de Papesteeg 91 vertellen hoe de verschillende zouten worden gemaakt en waar ze voor worden gebruikt, zoals voor conservering van brood en andere etenswaren of in dialysevloeistof.


Bezoekers krijgen op verschillende plaatsen in de fabriek uitleg van medewerkers van Niacet.

Route

Er is een route uitgestippeld over het fabrieksterrein langs de productieafdelingen, het laboratorium en het magazijn. Op de verschillende afdelingen wordt uitleg gegeven over de toepassingen van de in Tiel geproduceerde zouten, bijvoorbeeld op het gebied van voedselveiligheid en gezondheid. Daarnaast is er aandacht voor de manier waarop kwaliteit en veiligheid worden gegarandeerd.

Voor kinderen zijn er extra activiteiten zoals een puzzeltocht en proefjes in het laboratorium. Volwassenen mogen natuurlijk mee doen!

Let op: kinderen tot 12 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen aan de open dag.

Kinderen kunnen zelf proefjes doen samen met medewerkers van Niacet.

Leuke baan

Belangstellenden die op zoek zijn naar een leuke baan bij Niacet, kunnen zien welke vacatures vrij zijn. Daarnaast is er informatie over welke opleidingen nodig zijn voor een van de vele functies binnen het bedrijf.

Niacet sponsort in Tiel enkele sportverenigingen en evenementen, zoals Appelpop en het Fruitcorso. Maatschappelijk betrokken ondernemen vindt de zoutproducent belangrijk, vandaar dat het bedrijf maatschappelijke organisaties actief ondersteunt, zoals de Stichting Tiel Tip Top en de Tielse Uitdaging. Deze organisaties zijn aanwezig op de open dag op 6 oktober met een informatiestand.

Niacet kijkt uit naar een informatieve en gezellig dag, met activiteiten voor jong en oud plus een hapje en een drankje.

De open dag bij Niacet (Papesteeg 91, Tiel) op zaterdag 6 oktober begint om 10.00 en duurt tot 15.30 uur.