‘Leuke van Tielse Uitdaging is dat je direct resultaat ziet’

, | , , , , 08 juli 2019

‘Het leuke van de Tielse Uitdaging is dat je direct resultaat ziet. Als maatschappelijke organisatie met een vraag kom je in contact met het Tielse bedrijfsleven. En als ondernemer zie je in je eigen gemeente waar je het voor doet’, zegt burgemeester Hans Beenakker van Tiel als hij het Jaarverslag 2018 van de Tielse Uitdaging doorbladert. Hij kreeg het Jaarverslag 2018 van de Tielse Uitdaging aangeboden door coördinator Francien van Zetten en Wilbert Kemperman, penningmeester, van de Tielse Uitdaging.

Via de Tielse Uitdaging zijn vorig jaar 81 matches tot stand gekomen tussen Tielse ondernemers en bedrijven en maatschappelijke organisaties actief in de gemeente Tiel. Alles bij elkaar gaat het om een bedrag van 36.500 euro aan maatschappelijke waarde. ‘De Tielse Uitdaging is een fantastisch initiatief, waarmee je ideeën vanuit de samenleving met hulp van Tielse ondernemers vooruithelpt’, constateert Hans Beenakker. ‘Daar zouden nog veel meer Tielse verenigingen en stichtingen gebruik van kunnen maken.’

Gesloten beurs

Vrijwel alle matches komen met gesloten beurs tot stand, omdat ondernemers en bedrijven spullen beschikbaar stellen, advies geven en de handen uit de mouwen steken als verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke organisaties een vraag hebben. Het kan gaan om meubilair (Rabobank West Betuwe en Regio Rivierenland) of het organiseren van een EHBO-les (Olympia Uitzendbureau), maar ook om juridisch advies (Bierman Advocaten), communicatie-advies (PuntNet) of bouwtechnisch advies (De Vree & Sliepen). Denk bij handen uit de mouwen aan de medewerkers van DHL Supply Chain die hielpen met het opknappen van het clubhuis van de Reddingsbrigade Tiel of aan tuin- en landschapsarchitect Michel Lafaille, die Clubhuis Tiel hielp aan een fraai herinrichtingsplan voor het buitenterrein aan de Peppellaan. Wilco Harteman van Harteman Weg- en Waterbouw zorgde vervolgens voor de bestektekening voor deze klus, die nodig was voor de subsidieaanvraag van Clubhuis Tiel bij de provincie Gelderland.

Stel je vraag!

De Tielse Uitdaging ging in het voorjaar van 2017 van start en werkt inmiddels samen met vele Tielse bedrijven en instellingen aan het ondersteunen van maatschappelijke organisaties in de gemeente Tiel. Zij kunnen hun vraag via de website van de Tielse Uitdaging stellen aan de Matchgroep bestaande uit Tielse ondernemers. De Tielse Uitdaging houdt tevens bijeenkomsten waarop vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties gratis kennis kunnen vergaren, zoals tijdens de Kenniskaravaan op 26 september in het Regionaal Archief Rivierenland. Tijdens het Meet & Match Event op 10 oktober in het ROC Rivor kunnen vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties hun vraag rechtstreeks aan vertegenwoordigers van het bedrijfsleven stellen.

Kijk voor meer informatie op www.tielseuitdaging.nlof neem contact op met Francien van Zetten, coördinator van de Tielse Uitdaging via info@tielseuitdaging.nl  of 06-57319292.

TU, jaarverslag 2018